Hopp til hovedinnhold

Elev- og studieturer

Bilde av elevar på strand

Elev- og studieturer til utlandet er et satsingsområde for Fyllingsdalen vgs. Målet vårt er at flest mulig av våre elever skal få besøke videregående skoler og andre institusjoner i utlandet, møte ungdom fra en annen kulturbakgrunn og få innsikt i hvordan de jobber med faglig innhold. Elevene våre kan også få være med på være vertskap for elever og lærere fra skolene vi samarbeider med.

Kalender

Skoleåret 2022/2023

 • Vg2 Drama til øyen Mors i Danmark i uke 5. De besøker Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet "Drama og demokrati".
 • 6 elever i Vg2 Helsearbeiderfag til Elda, Spania i uke 11-13. De har praksisopphold på Hospital General Universitario de Elda som del av et Erasmus+-prosjekt.
 • 6 elever fra Engelsk programfag til Dublin, Irland i uke 16. De besøker John Scottus School i et Erasmus+-prosjekt om irsk historie og kultur.
 • 13 spanskelever fra Vg2 og Vg3 til Santa Cruz, Tenerife i uke 17. De besøker den videregående skolen IES Andrés Bello i et Erasmus+-prosjekt.
 • 16 elever fra Vg1 (alle linjer) til Södra Österbotten i Finland i uke 19. De besøker Lapuan Lukio (Lappo gymnasium) i Nordplus-prosjektet "Bærekraft og demokrati".

Skoleåret 2023/2024

 • 6 elever fra Vg3 Drama til Tyskland i uke 37. De deltar på Vennskapsbyenes Ungdomskonferanse i Schleswig.
 • Vg2 Drama til øyen Mors i Danmark i uke 38. De besøker Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet "Drama og demokrati".
 • Elevrådsstyret til Hamburg i uke 48. De besøker Goethe Schule Harburg i et Erasmus+-samarbeid med elevrådsstyret der.
 • Elever fra tysk Vg2 til Hamburg i november 2023. De besøker Fischbek-Falkenberg Gymnasium. 
 • Vg3 Drama til London våren 2024.
 • En dramaklasse til Berlin våren 2024.
 • Elever fra Vg2 Helsearbeiderfag til praksisplass i Spania våren 2024.

 

Fotografi av Vg2 drama-klassen

Dramaelever besøkte Danmark

I uke 38 besøkte Vg2 drama Morsø Gymnasium i Danmark. De hadde noen kjekke og intense dager. 

Vi samarbeider med Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet Drama og demokrati. Dramaelever fra to ulike land møtes og jobber med demokrati og medborgerskap. 

Vi har vært vertskap for elever fra Morsø, og nå fikk Vg2-elevene våre besøke dem. De fikk  blant annet diskutere teater som samfunnskritikk og hadde teater- og danseworkshops med de danske elevene. 

Fotografi av elevar foran bygning

Vennskapsbyenes ungdomskonferanse

Seks elever fra Vg3 Drama har deltatt på Vennskapsbyenes ungdomskonferanse i Schleswig, Tyskland i uke 37. Konferansen skal fremme nordisk samarbeid og forståelse av nordisk språk og kultur.

De seks ble kjent med ungdom fra vennskapsbyene Schleswig, Åbo, Gøteborg og Århus, og arbeidet i grupper sammensatt av representanter fra alle byene rundt temaer som bærekraft, kunst og kultur. 

A.P. Møller Skolen var vert for konferansen. Neste år arrangeres konferansen her på Fyllingsdalen vgs.

Bilde av elevar ved innsjø

Bærekraft i Finland

Fyllingsdalen vgs har våren 2023 samarbeidet med Lapua videregående skole i Södra Österbotten, Finland i et prosjekt om bærekraft. I uke 19 besøkte seksten av våre elever den finske skolen.

Elevene kom fra Vg1 Studiespesialisering, Drama og Helse og oppvekst med studieforberedende (HOST). 

De jobbet med selvvalgte tema innen forurensing og plastforurensing på land og sjø. De tok bl a. prøver av mikroplast i en innsjø, besøkte et returannlegg og et bærekraftig veveri.

Foto av elevar på fjelltur

Spanskelever på Tenerife

Tretten spanskelever var utveksling til Santa Cruz, Tenerife i april 2023. De deltok i undervisningen på den videregående skolen IES Andrés Bello og bodde hos spanske vertsfamilier.

Elevene måtte snakke spansk hjemme hos vertsfamilene, og de var på spansk skole og snakket spansk med spanske elever. Elevene var også med på utflukter til stranden, til fjells og til historiske steder.

Turen er del av Erasmus+-prosjektet "Tenerife - Bergen: language and cultural exchange". Elevene fikk dekket reise og opphold. Lærere Kari Erstad og Berte Fagerås var med på turen.

Bilde av elevar utanfor bygning

Engelskelever i Dublin

Seks elever i Engelsk programfag var på studietur til Dublin, Irland i april 2023. De bodde hos irske vertsfamilier og fått oppleve irsk språk, litteratur og kultur på nært hold.

Turen er et samarbeid mellom Fyllingsdalen vgs og John Scottus School i Dublin. Elevene våre bodde hos familiene til elever ved John Scottus, og sammen med elever og lærere derfra fikk de utforske Dublin. 

Elevene fikk dekket reise, opphold og aktivitetene de var med på. Turen inngikk i Erasmus+. Elever fra John Scottus School besøker Fyllingsdalen vgs i mars 2023. 

Elever på stranden

Helseelever hadde praksis i Spania

Seks elever på Vg2 Helsearbeiderfag hadde praksisperiode i Elda, Spania i 2023. De fikk hospitere på sykehuset Hospital General Universitario de Elda i tre uker i mars.

Elda ligger i innenfor Costa Blanca, og i helgene var de inne i Alicante som er en kjent turistby med butikker, restauranter og strender. 

Oppholdet er en del av Erasmus+-prosjektet Practical Healtcare in Europe. I 2022 fikk seks elever ha praksisen sin i Helsinki, Finland. Vi jobber med å få til et nytt praksisopphold i Spania neste år.