Hopp til hovedinnhold

Elev- og studieturer

Bilde av elevar på fly

Elev- og studieturer til utlandet er et satsingsområde for Fyllingsdalen vgs. Målet vårt er at flest mulig av våre elever skal få besøke videregående skoler og andre institusjoner i utlandet, møte ungdom fra en annen kulturbakgrunn og få innsikt i hvordan de jobber med faglig innhold. Elevene våre kan også få være med på være vertskap for elever og lærere fra skolene vi samarbeider med.

Kalender

Skoleåret 2022/2023

 • Vg2 Drama til øyen Mors i Danmark i uke 5. De besøker Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet "Drama og demokrati".
 • Vg3 Drama til London i uke 8.
 • 6 elever i Vg2 Helsearbeiderfag til Elda, Spania i uke 11-13. De har praksisopphold på Hospital General Universitario de Elda som del av et Erasmus+-prosjekt.
 • Vg1 Drama til Berlin i uke 13.
 • 6 elever fra Engelsk programfag til Dublin, Irland i uke 16. De besøker John Scottus School i et Erasmus+-prosjekt om irsk historie og kultur.
 • 13 spanskelever fra Vg2 og Vg3 til Santa Cruz, Tenerife i uke 17. De besøker den videregående skolen IES Andrés Bello i et Erasmus+-prosjekt.
 • 16 elever fra Vg1 (alle linjer) til Södra Österbotten i Finland i uke 19. De besøker Lapuan Lukio (Lappo gymnasium) i Nordplus-prosjektet "Bærekraft og demokrati".

Skoleåret 2023/2024

 • 6 elever fra Vg3 Drama til Tyskland i uke 37. De deltar på Vennskapsbyenes Ungdomskonferanse i Schleswig.
 • Vg2 Drama til øyen Mors i Danmark i uke 38. De besøker Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet "Drama og demokrati".
 • Elevrådsstyret til Hamburg i uke 48. De besøker Goethe Schule Harburg i et Erasmus+-samarbeid med elevrådsstyret der.
 • 20 elever fra Toppidrett VG1, Vg2 og Vg3 til Tenerife for trening i uke 4.
 • Vg3 Drama til London i uke 8.
 • Elever fra Vg2 Helsearbeiderfag til praksisplass i Växjö, Sverige i uke 10-12.
 • 12 elever fra Vg1 Studiespesialerende drar til Tenerife i uke 15.  
 • 15 elever fra Vg1 til Södra Österbotten i Finland i uke 17. De besøker Lapuan Lukio (Lappo gymnasium) i Nordplus-prosjektet "Bærekraft og demokrati".
Foto av elever i klasserom

FYD-elever i Finland

Femten elever fra FYD Vg1 besøkte Lapua i Finland i uke 17. I februar var elever fra Lapua hos oss og deltok i bærekraftuken vår, og nå var det vår tur å besøke dem. 

Besøket var en del av et utvekslingsprosjekt om FN’s bærekraftmål. 

Foto av elever på fjelltopp

Geografi på Tenerife

Tolv elever fra Vg1 Stuidiespesilalisering dro til Tenerife i uke 15. Reisen var knyttet til faget Geografi, og de lærte om øyens helt spesielle vulkanske geologi, sammensatte klima og historie. 

Turen var en del av et Erasmus+-prosjekt i samarbeid med IES Las Veredillas videregående skole på Tenerife. 

Foto av elever

Praksisplass i Sverige

Fem elever fra Vg2 Helsearbeiderfag hadde praksisplass i Växjö i Sverige 4. – 22. mars. 

Elevene våre fikk praksisplass i hvert sitt sykehjem i Växjö. Noen av dem var på langtidsavdelinger og noen på korttidsavdelinger. Praksisen var en del av Erasmus+-prosjektet Practical Healthcare in Europe.

Foto av elever på bro i London

Årlig drømmeuke

Hvert år drar Vg3 Musikk, dans og drama på en ukes studietur til teaterbyen London. I år gikk reisen uken før vinterferien. – Vi har hatt en helt fantastisk tur som vi aldri kommer til å glemme, forteller elevene.

FYD-elevene fikk oppleve spennende teaterforestillinger, omvisninger på kjente teatre og workshops med erfarne Shakespeare-skuespillere. 

Foto av elever som spiller fotball

Treningsleir i varmen

FYD-toppidrett var på sin årlige januar-treningsleir i Tenerife. Det var først og fremst en treningsleir, med fysiske økter og fotballøkter. 
 
Leiren var hos IES Benito Perez Armas videregående skole i Santa Cruz. De har eget treningsareal og fotballbane like ved skolen. IES Benito Perez Armas samarbeider med Fyllingsdalen vgs i et Erasmus+-prosjekt.

Det var ti elever fra Vg1, to fra Vg2 og åtte fra Vg3 med på turen. 

Bilde av elevar i undergunnsstasjon

Elevrådsstyret i Tyskland

Elevrådsstyret har vært på studietur til Hamburg i uke 48. Dei besøkte Goethe Schule Harburg for å utveksle erfaringar og idear med elevrådsstyret på den tyske skolen. 

Turen er ein del av et Erasmus+-samarbeid. Dei to elevrådsstyrane skal lære av kvarandre og jobbe samen om problemstillingar knytet til elevdemokrati og elevmedverking. 

Det tyske elevrådsstyret besøker i Fyllingsdalen i mars. 

Fotografi av Vg2 drama-klassen

Dramaelever besøkte Danmark

I uke 38 besøkte Vg2 drama Morsø Gymnasium i Danmark. De hadde noen kjekke og intense dager. 

Vi samarbeider med Morsø Gymnasium i Nordplus-prosjektet Drama og demokrati. Dramaelever fra to ulike land møtes og jobber med demokrati og medborgerskap. 

Vi har vært vertskap for elever fra Morsø, og nå fikk Vg2-elevene våre besøke dem. De fikk  blant annet diskutere teater som samfunnskritikk og hadde teater- og danseworkshops med de danske elevene. 

Fotografi av elevar foran bygning

Vennskapsbyenes ungdomskonferanse

Seks elever fra Vg3 Drama har deltatt på Vennskapsbyenes ungdomskonferanse i Schleswig, Tyskland i uke 37. Konferansen skal fremme nordisk samarbeid og forståelse av nordisk språk og kultur.

De seks ble kjent med ungdom fra vennskapsbyene Schleswig, Åbo, Gøteborg og Århus, og arbeidet i grupper sammensatt av representanter fra alle byene rundt temaer som bærekraft, kunst og kultur. 

A.P. Møller Skolen var vert for konferansen. Neste år arrangeres konferansen her på Fyllingsdalen vgs.

Bilde av elevar ved innsjø

Bærekraft i Finland

Fyllingsdalen vgs har våren 2023 samarbeidet med Lapua videregående skole i Södra Österbotten, Finland i et prosjekt om bærekraft. I uke 19 besøkte seksten av våre elever den finske skolen.

Elevene kom fra Vg1 Studiespesialisering, Drama og Helse og oppvekst med studieforberedende (HOST). 

De jobbet med selvvalgte tema innen forurensing og plastforurensing på land og sjø. De tok bl a. prøver av mikroplast i en innsjø, besøkte et returannlegg og et bærekraftig veveri.

Foto av elevar på fjelltur

Spanskelever på Tenerife

Tretten spanskelever var utveksling til Santa Cruz, Tenerife i april 2023. De deltok i undervisningen på den videregående skolen IES Andrés Bello og bodde hos spanske vertsfamilier.

Elevene måtte snakke spansk hjemme hos vertsfamilene, og de var på spansk skole og snakket spansk med spanske elever. Elevene var også med på utflukter til stranden, til fjells og til historiske steder.

Turen er del av Erasmus+-prosjektet "Tenerife - Bergen: language and cultural exchange". Elevene fikk dekket reise og opphold. Lærere Kari Erstad og Berte Fagerås var med på turen.

Bilde av elevar utanfor bygning

Engelskelever i Dublin

Seks elever i Engelsk programfag var på studietur til Dublin, Irland i april 2023. De bodde hos irske vertsfamilier og fått oppleve irsk språk, litteratur og kultur på nært hold.

Turen er et samarbeid mellom Fyllingsdalen vgs og John Scottus School i Dublin. Elevene våre bodde hos familiene til elever ved John Scottus, og sammen med elever og lærere derfra fikk de utforske Dublin. 

Elevene fikk dekket reise, opphold og aktivitetene de var med på. Turen inngikk i Erasmus+. Elever fra John Scottus School besøker Fyllingsdalen vgs i mars 2023. 

Elever på stranden

Helseelever hadde praksis i Spania

Seks elever på Vg2 Helsearbeiderfag hadde praksisperiode i Elda, Spania i 2023. De fikk hospitere på sykehuset Hospital General Universitario de Elda i tre uker i mars.

Elda ligger i innenfor Costa Blanca, og i helgene var de inne i Alicante som er en kjent turistby med butikker, restauranter og strender. 

Oppholdet er en del av Erasmus+-prosjektet Practical Healtcare in Europe. I 2022 fikk seks elever ha praksisen sin i Helsinki, Finland. Vi jobber med å få til et nytt praksisopphold i Spania neste år.