Hopp til hovedinnhold

Treningsleir i varmen

Lagbilde av elevene

FYD-toppidrett koste seg på sin årlige januar-treningsleir i varmen på Tenerife. En uke gratis tur til Kanariøyene er populært blant både toppidrettselevene og lærerne.

– Det var først og fremst en treningsleir, sier toppidrettslærer Espen Tveit Mjelde, med fysiske økter og fotballøkter. – Vi brukte hele uke 4, så elevene fikk en god treningsuke.

– Vi var hos IES Benito Perez Armas videregående skole i Santa Cruz. De har eget treningsareal for grunntrening, utendørs treningsbane med oppmerking for håndball og basketball, og en liten hall til volleyball. Det er fotballbane like ved skolen, og på taket av hotellet vårt var det et treningsareal med apparater hvor vi trente fysisk med elevene, forteller Espen.  

Bilde av elever i trening på treningsbane

– Vi hadde faste økter med fotball mandag, tirsdag og torsdag, og fysiske økter med både styrke og utholdenhet. På kvelden drev mange av elevene med frie aktiviteter på skolens treningsarealer. 

På fredag hadde vi strand-dag med padling, kajakk, SUP, vannsykkel, sandvolleyball og sandfotball, sier Espen. Elevene koste seg i varmen.

Bilde av elever på stranden

Det var ti elever fra Vg1, to fra Vg2 og åtte fra Vg3 med på turen. Fotballtrener Roy Wassberg, to toppidrettslærere og rektor fulgte elevene. Elevene fra Vg1 var på utveksling. De bodde privat hos familiene til elever på den spanske skolen, og første uken i mai skal de selv være vertskap for elever fra Tenerife. Vg2- og Vg3-elevene bodde på hotell med lærerne. 

IES Benito Perez Armas samarbeider med Fyllingsdalen vgs (FYD) i et Erasmus+-prosjekt.