Hopp til hovedinnhold

Vennskapsbyenes ungdomskonferanse i Schleswig

Fotografi av elevar foran bygning

Seks elever fra Vg3 Drama har deltatt på Vennskapsbyenes ungdomskonferanse i Schleswig, Tyskland i uke 37. Konferansen skal fremme nordisk samarbeid og forståelse av nordisk språk og kultur.

Det var Amalie Knapskog, Christina Engelsen Ulvenes, Elise Hovland, Hanne Dahl, Hedda Førrisdal Winther og Mats Aleksander Aase Vik som representerte Bergen på ungdomskonferansen. – Jeg er stolt av denne flotte gjengen som på en utmerket måte har representert Bergen og Fyllingsdalen vgs, sier lærer Rolf Einar Eriksen, som var med elevene. 

De seks ble kjent med ungdom fra vennskapsbyene Schleswig, Åbo, Gøteborg og Århus som deltok på konferansen. De arbeidet i grupper sammensatt av representanter fra alle byene rundt temaer som bærekraft, kunst og kultur. 

Fotografi av elevar foran bygning

Elevene våre ble også godt kjent med byen. Schleswig ligger i delstaten Schleswig-Holstein, som grenser opp til Danmark. Derfor finnes det mye dansk historie her, og de fikk blant annet se på restene av den store vikingbyen Hedeby. Over 20 varmegrader og sol var også velkomment. 

Fotografi av Biblioteket på A.P. Møller Skolen

A.P. Møller Skolen var vert for konferansen. Her er undervisningsspråket dansk siden skolen er bygget for det danskspråklige mindretallet i delstaten.

Neste år arrangeres konferansen her på Fyllingsdalen vgs.