Hopp til hovedinnhold

Velkommen 10.-klassing til hospitering hos oss!

Elever i klassen

I to uker i november kommer vi til å få besøk av spente 10. klassinger som skal lære litt om hvordan det er å gå på videregående skole. Vi gleder oss til å få besøk av nettopp deg, og fortelle deg hvorfor du skal velge akkurat oss til studieretningen du vil gå på.

Fyllingsdalen videregående skole blir et stadig mer populært valg blant 10.-klassingene i Dalen og omkring. Det ser vi blant annet på at det er mer enn 190 elever som kommer på hospitering i år – i fjor var det 170. 

Du skal være en hel dag hos oss, og i løpet av dagen skal du ikke bare se og høre om utdanningstilbudet du er nysgjerrig på, du skal også få prøve deg på oppgaver i praksis. Du skal få bli kjent med noen av elevene våre, og du skal få oppleve litt av hvordan hverdagen er her på Fyllingsdalen vgs.

Fotografi av Elevrådsstyret

Vi vil at dagen skal gi deg et godt grunnlag for å velge utdanningstilbudet som er riktig for deg. Du kommer til få lyst til å begynne på skolen vår! Fyllingsdalen vgs hadde en voldsom økning i søkertallet i fjor, med over 20 % flere søkere enn året før. Vi har all grunn til tro at den stigende interessen fortsetter i år. Da blir det også vanskeligere å komme inn på skolen, og vi må ta bruk ventelister for de som vil ha plass. Vi håper det er plass til deg!

Fotografi av elever med kjemieksperiment

Studiespesialisering og Studiespesialisering med toppidrett

Hvis du har valgt å lære om Studiespesialisering, så har vi satt opp «stasjoner» med Biologi, Kjemi, Fysikk og Matematikk, hvor elevene våre forteller og viser deg fagene. Du får høre om programfagene (valgfagene) våre, med Psykologi som eksempel, og du får høre om studieturene til utlandet du kan være med på. Vi har vil også gjerne fortelle deg om Helse og oppvekst – studieførebuande og Studiespesialisering med toppidrett, to spesielle linjer med høye søkertall.

Fotografi av elev med VR-briller

Helse- og oppvekstfag

Du som har valgt Helse- og oppvekstfag får prøve ut hvordan det er å være elev på faget. Vi ser frem til å vise deg «omsorgsleiligheten» vår, og la deg få prøve ut moderne omsorgsteknologi i realistiske omgivelse. Du kommer til å møte den spesialbygde robot-dukken «Nursing Anne» som vi bruker til å øve på ulike sykdommer og pleiesituasjoner. Kanskje du får prøve hvordan undervisning med VR-briller foregår?

 

Fotografi av elever i forestilling

Musikk, dans og drama

Hvis du vil lære mer om Musikk, dans og drama, så er dagen bygget opp omkring aktiviteter. Du kommer til å spille roller, danse og synge sammen med elever og lærere på studieretningen. Du får se de to flotte teatersalene våre, og lære om arbeidet som foregår «bak scenen». For deg som lurer på fremtiden blir det en innføring om jobbmuligheter i faget.

Alle elever

Alle elever får en generell orientering om videregående skole og de utdanningstilbudene vi har ved Fyllingsdalen vgs. Det blir en omvisning på skolen med elevene våre, og underholdning med Vg2 Drama. Selvfølgelig serverer vi gratis lunsj til alle, og på slutten av dagen er det satt av tid til oppsummering og spørsmål.

Se flere bilder fra skolen!